امام علی (ع) «کسی که تقوا را انتخاب کند سختی ها برایش شیرین می شود و فشار مشکلات و ناراحتی ها از او برطرف می گردد و مشکلات پیاپی و خسته کننده بر او آسان می شود و مجد و بزرگی از دست رفته چون قطرات باران بر او فرو می بارد، رحمت بازداشتة حق به او باز می گردد و نعمت های الهی پس از فرو نشستن برای او به جوشش می آیند و برکات تقلیل یافته برای او فزونی می گیرد »
منو اصلی
اخبار > تهدید دشمن مؤمنان راستین را پایدارتر می کند


  چاپ        ارسال به دوست

سوره آل عمران

تهدید دشمن مؤمنان راستین را پایدارتر می کند

 


 الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُواْ لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَاناً وَقَالُواْ حَسْبُنَا اللّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ   آل عمران(173)

همان کسانی که مردم به آنان گفتند که مردم [مکه] برای [نبرد با] شما اجتماع کرده اند، از آنان بترسید؛ اما [این خبر] بر ایمانشان افزود و گفتند: خدا ما را کافی است؛ و او خوب وکیلی است.

 از این استفاده می شود که سخنان وحشت انگیز شیاطینی که مسلمانان را از اجتماع لشکر دشمن ترساندند نه تنها وحشتی در آنان ایجاد نکرد؛ بلکه بر ایمانشان افزود و توکل آن ها را به خداوند بیش تر کرد و تحقق وعده های الهی را برای آنان یقینی تر ساخت و این سیره و تفکر همة مسلمان است؛ و اساساً قرآن منشأ ترس از غیرخدا را شیطان معرفی کرده و فرموده است: اگر مؤمنید باید فقط از خدا بترسید(آل عمران: 175) و ویژگی برجستة اولیای خدا را نترسیدن از غیرخدا بیان کرده(یونس: 63-62؛ احقاف: 13؛ مائده: 69؛ بقره: 112) و ثمرة ترس از خدا را بهشت برین و حضور در زیر سایة امن الهی دانسته است.(رحمن: 46؛نازعات: 41-40)

امام صادق(ع) فرمودند: «هر که از خدا بترسد خداوند همه چیز را از او بترساند؛ و هر که از خدا نترسد خداوند او را از همه چیز ترسان کند.»(کافی، ج 2، 68) به بیاناتی از امام علی(ع) در این باره توجه فرمایید: «بدترینِ مردم کسی است که در راه بندگی پروردگارش از مردم بترسد، اما در کار مردم و دنیا از خدا نترسد. در راه خدا، از سرزنش هیچ نکوهش گری مترسید؛ زیرا خداوند در برابر کسانی که بخواهند به شما گزندی برسانند و یا ستمی بر شما روا دارند شما را محافظت می کند. (بحارالانوار، ج 78، ص 100) هرگاه از کاری ترسیدی، خود را به کام آن بینداز؛ زیرا ترس شدید از آن کار دشوارتر و زیان بارتر از اقدام به آن است.(نهج البلاغه، حمکت 175) هرگاه از سختی و دشواری کاری ترسیدی، در برابر آن سرسختی نشان بده رامت می شود؛ و در برابر حوادث روزگار، چاره اندیشی کن بر تو آسان می شود.» (غررالحکم، ج،3، ص 164)

 


٠٥:٥٩ - 1398/12/20    /    شماره : ١٢٥٥٦    /    تعداد نمایش : ١٤٩٤



خروج




كليه حقوق اطلاعات و مطالب اين سايت محفوظ و متعلق به سایت ایران اخلاق می باشد