گزارش عملکرد نظام پیشنهادهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال 1391
نظام پیشنهادها یکی از برجستهترین اقدامات در جهت ارج نهادن به استعداد و خلاقیت کارکنان میباشد. ایجاد محیط و فرصت مناسب برای مشارکت فکری کارکنان در امور سازمان بصورت داوطلبانه و برخوردار کردن آنان از ثمرات مادی و معنوی از بهترین ویژگی در این نظام محسوب میگردد.
هدف اصلی نظام مشارکتی، توسعه ارزشهای انسانی کلیه کارکنان و استفاده از هوش، استعداد و خلاقیت آنها در راستای اهداف شرکت است. با همفکری و همدلی بیشتر و استفاده از امکانات موجود میتوان بهرهوری و در نهایت برون داد هر سازمان را ارتقاء داد همچنین به لحاظ ایجاد فضای مناسب برای مشارکت فکری کارکنان در امور سازمان، سبب میشود که بهرهوری در تمام زمینههای موثر در فعالیت سازمان از جمله نیروی انسانی ارتقاء پیدا کند. از سوی دیگر بهرهگیری از این نظام، مدیریت صرفهجوییهای کلان اقتصادی را در بر دارد.
دبیرخانه نظام مشارکت شرکت ملی صنایع پتروشیمی در همین راستا با توجه به گزارش عملکرد شرکتهای تابعه و همکار اقدام به بررسی روند پیشنهادها با توجه به شاخصهای تعریفشده و تجزیه و تحلیل آنها مینماید .کلیه جداول و نمودارهایی که در گزارش ضمیمه علمکرد ارائه میگردد ، آمار و ارقام آنها دقیقاً دادههای گزارششده شرکتهای تابعه و همکار میباشد که توسط بالاترین مقام مسئول همان شرکت مورد تأیید قرار گرفته است.
برای بررسی همه جانبه عملکرد نظام پیشنهادها یک سری شاخص تدوین شده است که با استفاده از این شاخصها میتوان عملکرد این نظام را در شرکتهای مختلف تجزیه و تحلیل نمود.
براساس گزارشهای دریافت شده از دبیرخانه نظام پیشنهادهای شرکتهای تابعه و همکار در سال 1391 تعداد 24655 پیشنهاد از کارکنان به دبیرخانه مرکزی رسیده است که در مجموع تعداد 5298 فقره از آنها در 2730 جلسهای که در شرکتها برگزار شده است مورد تصویب قرار گرفته است. بنابراین حدود 22% از پیشنهادهای دریافت شده به تصویب کمیتههای بررسی پیشنهادها رسیده است.
از میان 5298 پیشنهاد تصویبشده تعداد 2654 پیشنهاد اجرا گردیده است که این تعداد حدود 50% پیشنهادهای تصویب شده و حدود 11% از کل پیشنهادهای رسیده است .
در سال 1391 تعداد 2730 جلسه جهت بررسی پیشنهادها برگزار شده است. این آمار نشانگر آن است که به ازای هر جلسه بطور متوسط بیش از 5 فقره پیشنهاد بررسی شده است .
در سال جاری تعداد 29 شرکت تابعه و همکار گزارشهای نظام پیشنهادها را ارائه نمودند. با توجه به تعداد 26 شرکت ارائهکننده گزارش در سال 90، 11% رشد در تعداد شرکتهای ارائه دهنده گزارش مشاهده میگردد که بیانگر فعالتر شدن شرکتهای بیشتری در سیستم نظام پیشنهادها میباشد.
صرفه اقتصادی حاصل از اجرای پیشنهادها در سال 1391 به میزان بیش از 1864 میلیارد ریال بوده است که بیش از 476% (76/4 برابر) صرفهجویی سال قبل از آن می باشد که برخی از دلایل آن را میتوان بصورت ذیل بیان نمود.
1- در سال 91 شاهد افزایش 11 درصدی تعداد شرکتهای ارائه دهنده گزارش عملکرد نظام پیشنهادها نسبت به سال 90 میباشیم.
2- در سال 91 شاهد افزایش حدود 160 درصدی (6/1 برابر) تعداد پیشنهادهای دریافتی نسبت به سال 90 میباشیم.
3- در سال 91 تعداد پیشنهادهای اجرا شده حدود 166 درصد (66/1 برابر) نسبت به پیشنهادهای اجرا شده سال 90 افزایش داشته است.
4- در سال 91 قیمت پایه محصولات تولیدی برخی از شرکتها افزایش داشته است. در نتیجه صرفه حاصل از پیشنهادهای اجرا شده مرتبط با محصولات تولیدی افزایش قابل توجهی داشته است.
5- در سال 91 بدلیل افزایش قیمت ارز و در نتیجه قیمت پایه هزینه مربوط به خرید / تعمیر تجهیزات و ماشینآلات و تأمین کاتالیستهای مورد نیاز، محاسبه صرفه پیشنهادهای اجرا شده مربوطه افزایش چشمگیری داشته است.
|